Friday, December 31, 2010

Pennsylvania it is

it's 1.54 in the morning.
u are most probably on your flight right now.
mungkin tengah tidur(berdengkur). haha

okay.
i just want to say,
goodbye and good luck my dear babe, Nurul Nabila Zulkifli

hari tu kita jumpa sekejap je kan? even kita dah berbual, gelak berdekah macam orang gila sampai duduk berjam2 kat kenny rogers tu pun, aku tak puas la babe. tak puas dengar cerita kau yang bape tahun lepas punya tu. pastu belum kira cerita pasal kau nak fly lagi. seriously sekejap gila.

and remember,i pray for your happiness. i pray for your success. always.
and ohh, please, please, come back home SINGLE. will you? haha
ye laa. mana la tau ada tersangkut dengan mana2 mat salleh pastu terus kahwin kat sana pulak kan. jumpa pulak yang ala2 Ben Bradshaw. boleh cakap melayu fluent gila. haa ambekk. tergoda, uolss. haha


take care, babyy :')

p.s, kalau jalan2 terjumpa Ryan Reynolds, cakap kat dia aku kirim salam LOL

Wednesday, December 29, 2010

senarai pangkah #01

cute kah? comel kah? dashing kah? drool-worthy kah?
kalau lelaki bergambar macam ni?


aku, *muntah hijau


p/s:aku bukan anti artis korea. aku cuma anti artis korea yang lelaki-konon-menari-hot-tapi-asyik-nak-bajet-comel-macam-euwwww-pastu-menyanyi-pun-miming.

Saturday, December 25, 2010

of dorkiness and silliness

memalukan diri sendiri di khalayak ramai adalah perkara biasa. betul tak?
and in this case of mine, it's not really 'khalayak ramai', but well, public.

cerita dia macam ni la kan. hari rabu lepas beberapa ketul budak EE111 UiTM Dungun pegi berjalan-jalan menghabiskan duit mak bapak around KL. and THE incident happens at Sungei Wang Plaza when we were at the tangga-yang-lead-us-to-nowhere-but-basement-parking. ni semua salah Zhafri yang konon2 macam tau jalan pastu bawak aku dekat tempat yang tah ape2.

okay, here's the thing. the tangga is not just some plain jane punya tangga okay. dia macam besar gila sampai tahap korang bole jalan 4 orang in one line but still ada space lagi camtu la lebih kurang. dan yang paling membuatkan aku excited kat tempat tu is, because it's kinda closed place, and as we talk, IT ECHOED MAN ! haha bodoh kan? call me jakun or childish or whatever, but i think echo sounds are cool. so what i did wassss, get this, i was making fake laughing sounds like haha hihi huhu and all those weird freak sounds and laugh just to here it echoes (you guys do get the picture, right?). lepas tu, tiba2 aku terasa macam, 'eh apesal diorang ni tak gelak or at least cakap la benda2 like "bodoh gila kau haha"? '
aku pun toleh belakang, and to my huge suprise, there was a guy walking behind us !
boleh tahan handsome, jalan tunduk, MUKA TAHAN GELAK .
and i was like, what the...??? sumpah aku ingat kitorg 4 orang je yang ada kat situ. dalam hati dah macam maki2 sambil kata, "wehhhh dari celah mana mamat ni datang dowhh?"

untuk sedapkan hati dan kira macam self-defense drpd kena gelak dengan kawan2 yang kuat menganjing, aku pun cakap;

"alaa takpe la. malu sekejap je. bukannya dia kenal aku pun."

pastu, kawan yang kuat menganjing pulak balas, "tapi dia balik nanti mesti dia cerita kat kawan2 dia pastu mesti diorang gelak gila2"

dan hujahnya dipatahkan dengan ini ; "elehh kalau dia cerita pun, bukannya kawan2 dia akan picture muka aku being in that situation kann? lain la kalau aku ni Maya Karin ke, Lisa Surihani ke, Katy Perry ke, pastu nanti dia cite kat kawan2 dia, bunyinya camni :
"weh, korang nak tau tak, tadi aku jalan2 kat Sungei Wang pastu aku nampak Maya Karin/Lisa Surihani/Katy Perry..bla..bla..bla.."
haa kalau camtu baru la malu sebab orang kenal aku. kahkahkah

dan kawan yang kuat menganjing langsung terdiam. haha


so how's my self-defense skill? ada bagus? LOL

so, main point nye kat sini, kalau ter-malukan diri sendiri kat public, chill baybehh. what's life without laugh (or getting yourself embarrassed in public) right? cheers =)

and ohh, Merry Christmas for those who are celebrating. have a good one this year :)

Thursday, December 16, 2010

five people

okay. okay. since Syan and Faez both posted entries about THE DAY, so I guess I should make one myself too. so here it is ;

TAADAAA !


awwww look at us. donning our much much love JOHO tees :)


so, we went to our used-to-be favourite hang out place, Roost Juice and Bar. or guys, should I say it's still our favourite hang out place? it's just that i haven't been there for months. heeee.






good food together with lovely people lead to nothing but happy faces


after grabbing some serious meal for dearest tummies, we went to Bangunan Sultan Ibrahim for some picture-snapping-camwhoring thing, but to our dissapointment, 'Pak Guard' there said that the place is not open for public anymore. pffftt.

and after wandering around unfamiliar streets and cracking jokes while driving, it's Danga Bay ya'll ;D
and there goes something that needs no further explanation. PICTURES ;)







we then made our way to Lost Malaya where the Joho Concept Store is located. and boy, we just loveeee that place. the interior is so nice, vibrant, and what most Johorean would say, GEREK :)
fyi, Joho Concept Store are selling items for JOHO lovers. there are tees, hoodie, stickers and buttons. and to my suprise, I even met my primary school friend, Mahanum who work there. *lama tak jump, babe . hee
aaaand here we go again.








it's time for family photo ;)


I sucked at this. BIG TIME -.-


leaving it to these three will do just fine LOL



so that's the end of our short but awesome gathering. thanks a bunch. love u guys much :)


LATER DUDE ! ;D *rambut serabai

Tuesday, December 14, 2010

pengganti update

tagged by Salmi Effendi

1. Adakah anda rasa anda HOT ?

kurang hot sikit je dari Megan Fox. pffttt.

2. Update wallpaper anda guna sekarang .



3. Cerita about this picture .

beliau ialah Joseph Gordon-Levitt. sangat comel dalam 10 Things I Hate About You. sangat sweet dalam 500 Days of Summer. sangat macho dalam Uncertainty. enough said.
and about this picture,i dont know anything. tapi nampak macam badge yang dia pakai tu ade tulis 'Obama'. mungkin ni masa Obama punya presidential campaign kot. haha hentam.

4. Kali terakhir makan pizza .

few weeks back. tu pun pizza 'Jusco Selection' yang frozen pastu bangun pagi, lapar, bukak freezer, keluarkan dan bakar.

5. Lagu terakhir anda dengar ?

Far East Movement - Rocketeer

6. Apa yang anda buat selain selesaikan tag ini ?

berbaring-baringan atas katil.

7. Selain nama sendiri , anda di panggil dengan nama apa ?

Adik, Diah, Rusy, Rusyi, Cinok, yeahh people do make fun of my name. marah ni. marah ni. haha

8. Tag lagi lima orang .

Shazeeya Sawal
Rose Natasha
Syaniza Sufian
Zaki Arif
Julinda Jalil

9. Siapa orang nombor 1 dengan anda ?

my Dungun fella. orang JB jugak. kenal masa MMS. sangat cantik. blog dia best. and ohh, adik dia hensem. teeweeweee

10. Katakan sesuatu pada orang nombor 5 .

ketiak Robert Pattison busuk tak? HAHAHA XD

11. Nombor 3 ada hubungan dengan siapa ?

Solihin Ressang.

12. Bagaimana pula dengan nombor 2 ?

Kamal Faiz.

13. Kata-kata cinta kepada orang nombor 4 .

we all miss u back there in Dungun. kata-kata cinta tak tu? huahuahua

14. Berikan 4 fakta yang anda tahu tentang orang yang anda tag

-kawan sekolah.
-kawan kampus.
-cool people.
-tak pernah membosankan :)

Sunday, November 14, 2010

blog bersawang alert

hello earthlings :)

ohh my. sebulan lebih tak update wehhh. okay, bukannya sebab berkabung atas kematian Joey ke ape eh. takde kena mengena pun. yang pergi, biarlah pergi. kita yang masih hidup ni,..okay sudah sudah. mengarut

sebulan lepas memang hectic dengan segala macam benda. uhh please la. jangan nak exaggerate. exam je kot. haha. okay honestly, siapa yang tak tension dengan quuizzes, test, and final exams kan? gila kau. 5 subjects, yang membaca lain, menghafal, mengira. pening nyahh. bab preparation tu tak payah cakap la. kalau dah jenis yang main2 je sepanjang semester, pastu time nak final baru nak menggelabah mak peah, kau faham2 je la kan. masa tu lah baru nak faham teori, cover chapter dari mula sampai ke habis, hafal itu, hafal ini. haha. sampai buku pun dah naik lunyai. konon banyak kali sangat belek lah. kononnnn. pastu time2 orang dah nak ambik final tu la baru kau nak cakap, "laaa. macam ni ke buat dia. apesal selama ni aku tak tau?". memang layak dapat makian dan cacian yang berbakul-bakul banyaknya. nasib baiklah kawan2 semua baik2 dan sanggup menolong. tiada makian dan cacian dilemparkan malah ilmu yang dicurahkan. ewahh
* korang tau ke aku cakap pasal sapeeeee? ;p

and fyi, i've managed to resist the temptation and have gone 14 straight days without Facebook throughout my finals period yo! considering i'm a truly FB addict, kira hebat la tu kan. hihi. trust me, it's not that hard once you started. you just have to keep yourself motivated and not doing things half-heartedly. *ehemm. aura penuh motivasi di situ.
sebenarnya tak salah pun kalau nak ber-online Fesbuk ke, Mespes ke, YM ke masa examination period. tapi biarlah berpada-pada ye anak-anak. memandangkan aku memang orang yang sangat fokus, tak tak, terlaluuuuuuu fokus bila on FB, sampai tak boleh nak tinggal dan buat kerja lain, so it's better for me not to go there at all. and about final exam, lebih elok jika tak disentuh topik itu. aku frust berjoget2 :(
tunggu aje la result yang bakal muncul. ahaha

and here i am in Johor Bahru. selain keluar jalan2 tengok movie, shopping, cuci2 mata, kemungkinan besar, nilah aktiviti harian aku mulai hari ni selama sebulan setengah :


HAMBIK KAU

Wednesday, October 6, 2010

anak sulung Antoinette



kau kucing pelik.
kau lahir solo je. takde adik-beradik.
mak kau tak sayang kau sangat. dia brutal.
tapi mak AKU yang sayang lebih kat kau.
kau tak suka manja2 dengan org tapi kalau WAN ade, kau macam over manja terlebih.
kau makan banyak, tapi badan kau cuma tinggal tulang.
SEKARANG KAU DAH TAKDE. AKU SEDIHHHHH MELAMPAU ;(

R.I.P Joey de Mauban
I U
I miss U
always.

fervent, ardent, ZEALOUS

thing i want so bad right now ;
to learn photography and to have my own gear.

maksud aku kat sini adalah betul2 belajar.
teknik, skill dan semua.
bukan macam budak2 zaman sekarang yang asalkan ada camera, dok gantung kat leher mana2 pergi. ALAHAI SEDIH -.-



MAK, PLEASEEEEEEE ;)

okay, i know. the chances of my mum reading this is like 0.00001% OR LESS.

Saturday, September 25, 2010

lelaki, perempuan dan sukan.

okay.here's the thing. i've been training hard to get myself selected into the campus's volleyball team. but the problem is, i am always distracted by the boys from the other court. the tennis court.

tak. tak. bukannya sebab diorang punya bola tennis tu selalu masuk dalam court kitorang. bukan sebab tu. sebabnya, nak tau?

I HAVE A MAJOR CRUSH ON GUYS WHO PLAY TENNIS. LIKE SERIOUSLYYYYYY . HOT TAU TAK ! HAHAHAHA.

tolong lah. kenape tennis court mesti sebelah volleyball court? pergi jauh2 sikit laa. gaaaaaa ;DD




tak cukup bukti lagi?

Tuesday, September 21, 2010

two months to go

lepas dua minggu cuti raya, im back here in Dungun y'all! ahaha. humm. nothing much. biasalah kat sini. ape lagi. pegi kelas balik kelas. pastu kuiz dan test datang berduyun-duyun. siap menari-nari lagi. pastu tau2 je 25 oct nanti TADAAAA . MY NAME IS FINAL EXAM . NICE TO MEET U DGHETGSYJKRMLCM -.-

last mid sem break was one hell of a fun. raya with cousins, uncles, aunties and friends was awesome. wanna know the best part? MELANTAK TAK SUDAH ! tak cukup dengan open house, steamboat pun kitorg bantai. and guys, memandangkan gambar semua dah corrupted, cuti sem nanti kita makan steamboat pastu karok lagi eh? HAHAHAHAHAHA.

btw, kawan-kawan di Kuala Lumpur, maaf tak dapat menjenguk. cuti pendek sangat. this December, InsyaAllah :)

ohh yaa. good luck untuk kanak2 UPSR hee

Sunday, September 12, 2010

episod dua


Aidilfitri 2010.
macam biasa.
Johor Bahru saje.
nak buat camne.
takde kampung.
ahh :)

malas nak cerita.
photoblog cukup.


SYAWAL EVE


sape kate budak 19 tahun tak bole main bunga api ?


credits to IQBAL

ehehehe

RAYA PERTAMA


sesi bermaaf-maafan


alolololo . AHAHA


cousins :)


*shouts* RAYAAAAAA !!!


lihatlah budak2 melompat keriangan di hari raya


taulah duit raya lagi byk dr aku -.-'


handphone aku juga turut sama terbang melayang dr poket Aizat. ggrrhh

RAYA KEDUA


we just loooovvveee our neighbour's CERMIN BESAR ;D


si sakai2 laut


dan sakai laut lagi


rumah Tok Pearl. anak dara di dapur. bukan memasak. cuma bergambar.


one hell of a Burmese dish. terbaik wokkk

sekian saja cerita raya saya.
jumpa lagi tahun depan.

how i met your mother di kaca TV sekarang. nak tengok. babai :)

Sunday, September 5, 2010

dalam dua minggu itu...

4 september, sabtu. birthday cik Salmi. buka puasa di Nando's, event Paso Bumbung di rooftop Plaza Seni. semuanya hebat. plan asal nak berdating tengok wayang sebelum buka puasa dgn cik bday girl kita tak kesampaian sebab tiket semua habis. yang tinggal cuma tiket untuk cerita2 yang tak berapa menyelerakan. cehh.

sebagai seorang organizer yang terhebat, aku pun reserve la table dekat Nando's tuh. nasib baik reserve wohh. around buka puasa, the whole cafe agak penuh. tindakan bijak lagi mantap di situ. ecehh. lepas makan berbual, bergosip, bergelak ketawa, lokasi seterusnya, jeng jeng jengg . PASO BUMBUNG Y'ALL ! WEEHUU

PASO BUMBUNG was da bomb lah org kata. bermacam-macam event ada tau. one of my babes, Fatin was there selling her delicious adorable cupcakes. pastu ada open mic session, ade AIR BOTOL SUDIN ;DD . ada banyak jugak baju kasut seluar jual kat situ yang mana aku hanya mampu tengok je sebab duit memang tengah 'ramai' berjoget-joget -.-'
nak beli baju JOHO pun tak mampu. haha. takpe2 next time ade lagi. dia punya concept store terus aku serang.

sila tonton gambar di bawah. aku nak tonton tv. babai



artis jemputan


bibik-bibik yang hot di booth juga sempat tumpang glamer


Super Sunday

cik webbit


ini Reza Mohamed . dia cool :)

Friday, September 3, 2010

permulaan kepada dua minggu yang bakal hebat

test ELE tahap pecah kepala dah habis. assignment CTU pun dah submit. term paper BEL juga. masa yang ditunggu2 . jeng jeng jeng. im here in Johor Bahru y'all ;DD fuh fuh fuh. memang thrill sangat la nak tunggu cuti raya. dia punya feeling macam org tgh study kat oversea patu raya taun lepas tak dpt balik pastu pastu pastu okay mengarut. aku study kat Dungung je.

ditemani Liyana Sapari dan Fatimah Azzahrah, aku pun heret la beg besar ala2 pelajar AF tersingkir minggu pertama. cuma background musik *percaya pada diri..dengan harapan dan keyakinan* tu takde la kan. kalau lagu raya mungkin terngiang-ngiang sikit. ecehh. baru je lepas bersalam-salaman cium pipi ucap selamat hari raya, hujan pun turun dengan lebatnya. untuk tak mengusutkan kepale otak, perjalanan diteruskan. Alhamdulillah, lepas je kawasan berbumbung, hujan berhenti. fuhh lega:)

sampai kat stesen bas, fuyyoo berduyun-duyun manusia. macam ada jom heboh gitu. ramai gilaaa. ye la. cuti raya kan. what do u expect, Rusydiah? okay kitorg yg semangat terlebih ni, sampai sejam awal drpd bas. hehe. bak kate Liyana, 'biar awal,jgn terlambat'. hihi. itu dia,pesanan penaja kita ;DD

lepas sejam duduk tersadai kat tepi kedai2 tu, siap main snap kejap sampai ada pakcik pandang pelik, announcement yg ditunggu2 pun kedengaran . "perhatian kepada pemegang tiket ekpres ADIK-BERADIK (wajib ulang 2 kali),*okay chup, aku tau nama bas ni kelakar. dah. takyah nak menganjing.okay sambung announcement* perjalanan ke Johor Bahru jam 10.40 malam, bas sudah berada di platform sekarang." weeehuu. naik2 bas je, aiseyman, dah ada org ambik seat aku. memandangkan aku ni seorang yang ehemm, bertolak ansur, duduk je la seat mana2 yang kosong tu. sempat jugak la berbual kejap dengan Syahmi budak kelas PC sebelum aku tertidur berdengkur2. okayy yg tu exaggerate je.

pukul 6.30 pagi, tadaaa im here in Johor Bahru. sekarang nak pegi masak judah berbuka. ok babai

Saturday, August 28, 2010

new circumstances

lama tak membebel . mungkin takde apa yg boleh dibebelkan sekarang ni . takde apa yg terlalu happy , terlalu menyakitkan hati , terlalu sedih or wtv . kira stable mode lah sekarang ni . cewahh .

raya makin dekat . Ramadhan makin di penghujung . seriously , aku boleh cakap , walaupun takde yg terlalu extravaganza sgt puasa kali ni sbb bukanlah kali pertama berpuasa jauh dr family ke ape kan , tapi, bulan puasa kali ni rasa macam lebih bermakna , tenang , dan yg sewaktu dgnnya . kenapa ? pandai2 lah fikir sendiri . hmm

maybe , there's a sign for a new ME ? sape tau . InsyaAllah :)

Saturday, August 21, 2010

JAMBANG KAU HOT LAH

gorgeous locks , scruffy look .
and you do the Cello effortlessly
i'm in love with u BRENT KUTZLE :DD
*drool*









tak dpt real life , fantasy boyfriend pun jadik lahh . kuikui

Friday, August 13, 2010

Al - Mubarak



SALAM RAMADHAN DEAR FRIENDS:)
MAY THIS YEAR'S BE OUR BEST SO FAR
AMINN

Thursday, August 5, 2010

pillow talk

life's greatest lessons ;

bila hidup kau kelilingnya ramai orang , banyak ragam , JANGAN MUDAH TERPENGARUH .
bila muncul masalah depan kau , BIAR RASIONAL . JANGAN EMOSIONAL .
bila berkawan , BIAR CAKAP DEPAN . JANGAN MENGUMPAT BELAKANG .
bila diceritakan masalah pada kau ; dari dua pihak , JANGAN JADI LALANG.

orang kata , biar jujur , biar kenyataan tu menyakitkan . daripada hipokrit ? kau lebih suka macam tu ?

facebook bukan tempatnya . namanya social networking . bukan forum mengumpat , mencaci , luahan perasaan tak puas hati bagai .
hidup pun , hari2 tengok muka masing2 . yang nak membenci sangat kenapa ? apa yang kau dapat ?

nak kata semuanya bodoh bangang tolol , tak juga . semuanya pandai2 . bila berbual , kalau tak berapi memang tak sah .
kalau bercerita , semuanya nak best .
kalau bersuara , memang tak pernah mengalah .
tapi mana otak kau yang MATANG sangat tu ?

bila diperlukan kau bertindak sehabis matang . emosi kau melebih2 dari semua .

SUMPAH AKU BOSAN . AKU PENAT . SAMPAI MATI AKU TAK BOLEH FAHAM KAU .

TAU ?

Thursday, July 29, 2010

a year short

I AM 19
AND ..


LOVIN' IT


:)