Tuesday, June 29, 2010

annoyed

kenapa ?
kenapa kau mesti menipu ?
kenapa kau nak kena gebang sana sini ?
cerita yang gempak gempak
JUST TO BE THE FUCKING CENTER OF ATTENTION .
tak perlu la bro !

Monday, June 28, 2010

bye for now

so long , Three Lions . louder roar next time around huh ? =.='


the dejected fellas



btw , David Beckham looked super fine guiding through his countrymen looking like this ;



awww >.<

Sunday, June 27, 2010

marah ?

ada la sikit . hummm .

chill lah . benda kecik je kot .

okayy . i'm good :)

Saturday, June 26, 2010

TEKNOLOGI

Last night , my mom received a text message from an unknown number . the sender most probably got the wrong number , i believe . the massage looked like this . read carefully . only if u can . pfft . LOL

Slmt mlm k4k ...
4x mnt mf klk 4x gnggv !st!r4t 4kk.
mcm n! 4xblh t4y3 tk , kk b!s4 nMr 4x 4d3 s4m3 4kk ?


i try not to think that this person is from Mars or something . like , seriously ?? what are u trying to say actually , alien ?

*abang aku cuba bersangka baik dengan mengatakan ;
keypad dia yang huruf A rosak kot . tu pasal dia guna no. 4 .

*momma goes like this ; cacat ke ape ni ? sakit kepala nak baca ! HAHA

Friday, June 25, 2010

with arms wide open

okay . memandangkan sekarang musim semua orang masuk U , tak kira lah yang masuk diploma course ke , yang sambung degree ke , ataupun yg masuk matrix college . sekarang ni ada satu benda yg aku patut share pendapat dengan korang .

tempat belajar yang DEKAT atau JAUH dari rumah ? okay . korang mungkin tanya kenapa ? apa masalahnya ? BANYAK . bukan masalah . tapi isu dan pendapat . sebenarnya banyak kebaikan dan kekurangan sama ada tempat belajar tu dekat atau jauh dari rumah .

kalau study jauh dari rumah , korang boleh merasa macam2 benda yang korang tak pernah rasa sebelum ni . contoh , yang paling obvious , korang dapat rasa macam mana duduk dekat tempat orang , tempat yang korang tak pernah duduk ataupun langsung tak penah jejak . mesti la mula2 korang rasa macam , 'tempat ape ni dohh ?? kampung seyy . shopping mall pun takde . cinema takde . paling 'up' KFC , PIZZA HUT ngan WATSON . wth ! macam mana aku nak survive ni . ahhhh ' *okayy . situasi tersebut adalah secara umum . tidak merujuk kepada sesiapa terutamanya AKU :p* tapi lama2 , kalau kita dah mula sesuaikan diri , semua benda pun bolehhh .

lepas tu , yang paling best kalau study jauh2 , masa ni la korang dapat rasa balik ramai2 naik bas , macam mana kelam kabut cari tiket bas bila tiba musim cuti , macam mana rasanya rindu dekat rumah , dekat bantal busuk , dekat TV , dekat bilik , dekat semua lahh . pastu korang boleh cari boyfriend , girlf ... okay lari tajukk ;p

itu kalau study jauh , sekarang kalau study dekat dengan rumah . lagi la banyakkkkkkk kelebihan tau tak . contohnya , *penanda wacana , markah lebih . haha* kalau study dekat dengan rumah . semua benda jadi senang . basuh baju ? takde hal . kumpul seminggu , bawak balik rumah . pastu boleh balik kolej dengan muka senang hati sebab baju dah basuh , dah kering , dah lipat siap wangi bau softlan segala . weekend pulak , boleh balik sesuka hati sesedap rasa . memang best . boleh jumpa parents , adik beradik , kucing , bantal busuk , TV dan segala isi rumah sepuas hati kau . besttt kannn . humm ,aku dah start jelesss sendiri . entah ape2 .

sebenarnya , kalau nak list down semua , sampai malam raya nanti pun tak habis kot . kesimpulannya *penanda wacana lagi okayy.hebat* , tak kisah la kita belajar jauh ke , dekat ke dari rumah yang penting semangat nak belajar tu kena ada . kalau rumah kau dekat sangat2 dengan rumah kau yang kalau merangkak pun boleh sampai dalam masa 3 jam , kalau tak nak belajar buat ape . lagi lah kalau kau belajar jauh . buang duit mak bapak je .

jadi , belajar terima semua benda dengan positif . cewahh . syihan , kalau kau baca , aku post benda ni memandangkan esok kau dah nak register UiTM . and u know why it’s u i’m talking about

*cuti tinggal seminggu lebih . Dungun , see u :0

Wednesday, June 23, 2010

rainbow acid

that fire you ignited ,
good , bad and undecided ,
burns when I step inside it ,
your light is ULTRAVIOLET :)

Tuesday, June 22, 2010

satu bulan


dulu ini



sekarang ini

tapi
jeritan , sorakan , pekikan hanya untuk ini :



WOOO : )

Monday, June 21, 2010

tinggal setengah

okay , cuti semester yang pada awalnya adalah sepanjang dua bulan , sekarangg tinggal dua minggu je . ye betul . 2 minggu ! sape rase 2 minggu tu panjang dan masih cukup untuk bersuka ria , sila tampar muka anda sendiri . ye tampar . sekarang .

2 minggu memang pendek . kau nak keluar dgn kawan-kawan , nak jumpa sedara-mara , jumpa kawan sekolah rendah , sekolah menengah , sekolah memandu . okay okay tak . jarang aku jumpa orang yang buat kawan mase pegi sekolah memandu . mungkin aku satu hari nanti ? who knows . ngehhh . baiklah . korang faham tak mcm mane feeling bila kita dah cuti lama gile pastu disuruh balik bekerja , bersekolah , atau dalam kes aku , ber...ape ek . berUNIVERSITI . wtv . apa rasenya ? yeee sila jawab ramai2 *MALAAAAASSSSSSS* . pandai !

kalau aku tekan huruf S dengan lebih lama untuk 'emphasize'kan betapa malasnya aku nak balik ke kampus pun , cuti masih tinggal 2 minggu je . jadi tak payah lebih2 . org dah faham . grrhh

*tak tau ape perasaan orang lain nak balik kampus . mungkin ade yg happy . dpt jumpa boyfriend , dapat lepak kat library sambil baca paper sbb air-cond library sejuk gila , dapat makan ayam goreng sedap kat cafe . ape-apelah :B