Friday, June 25, 2010

with arms wide open

okay . memandangkan sekarang musim semua orang masuk U , tak kira lah yang masuk diploma course ke , yang sambung degree ke , ataupun yg masuk matrix college . sekarang ni ada satu benda yg aku patut share pendapat dengan korang .

tempat belajar yang DEKAT atau JAUH dari rumah ? okay . korang mungkin tanya kenapa ? apa masalahnya ? BANYAK . bukan masalah . tapi isu dan pendapat . sebenarnya banyak kebaikan dan kekurangan sama ada tempat belajar tu dekat atau jauh dari rumah .

kalau study jauh dari rumah , korang boleh merasa macam2 benda yang korang tak pernah rasa sebelum ni . contoh , yang paling obvious , korang dapat rasa macam mana duduk dekat tempat orang , tempat yang korang tak pernah duduk ataupun langsung tak penah jejak . mesti la mula2 korang rasa macam , 'tempat ape ni dohh ?? kampung seyy . shopping mall pun takde . cinema takde . paling 'up' KFC , PIZZA HUT ngan WATSON . wth ! macam mana aku nak survive ni . ahhhh ' *okayy . situasi tersebut adalah secara umum . tidak merujuk kepada sesiapa terutamanya AKU :p* tapi lama2 , kalau kita dah mula sesuaikan diri , semua benda pun bolehhh .

lepas tu , yang paling best kalau study jauh2 , masa ni la korang dapat rasa balik ramai2 naik bas , macam mana kelam kabut cari tiket bas bila tiba musim cuti , macam mana rasanya rindu dekat rumah , dekat bantal busuk , dekat TV , dekat bilik , dekat semua lahh . pastu korang boleh cari boyfriend , girlf ... okay lari tajukk ;p

itu kalau study jauh , sekarang kalau study dekat dengan rumah . lagi la banyakkkkkkk kelebihan tau tak . contohnya , *penanda wacana , markah lebih . haha* kalau study dekat dengan rumah . semua benda jadi senang . basuh baju ? takde hal . kumpul seminggu , bawak balik rumah . pastu boleh balik kolej dengan muka senang hati sebab baju dah basuh , dah kering , dah lipat siap wangi bau softlan segala . weekend pulak , boleh balik sesuka hati sesedap rasa . memang best . boleh jumpa parents , adik beradik , kucing , bantal busuk , TV dan segala isi rumah sepuas hati kau . besttt kannn . humm ,aku dah start jelesss sendiri . entah ape2 .

sebenarnya , kalau nak list down semua , sampai malam raya nanti pun tak habis kot . kesimpulannya *penanda wacana lagi okayy.hebat* , tak kisah la kita belajar jauh ke , dekat ke dari rumah yang penting semangat nak belajar tu kena ada . kalau rumah kau dekat sangat2 dengan rumah kau yang kalau merangkak pun boleh sampai dalam masa 3 jam , kalau tak nak belajar buat ape . lagi lah kalau kau belajar jauh . buang duit mak bapak je .

jadi , belajar terima semua benda dengan positif . cewahh . syihan , kalau kau baca , aku post benda ni memandangkan esok kau dah nak register UiTM . and u know why it’s u i’m talking about

*cuti tinggal seminggu lebih . Dungun , see u :0

3 comments:

  1. aku cari butang LIKE weh. manaa manaa? ;DD

    ReplyDelete
  2. ade kat situ . tuuuu . cari betul2 . hahaha

    ReplyDelete
  3. pe2 hal.. ok la dungun dr satu tempat lg yg mmg no kfc, no pizza hut,no watson.. only kedai runcit.. koe nak?? huhu..

    ReplyDelete