Saturday, July 17, 2010

manusia kurang pendidikan

orang cakap , kalau kita ada kat mana2 ,kita kena sesuaikan diri dgn keadaan sekeliling . tak boleh nak buat semua benda , nak ckp semua benda , macam cara yang biasa kita buat . senang cite , ikut kepala sendiri lah .

TAPI

kalau ada jugak orang macam ni dekat sekeliling kita , yang tak pernah fikir hal orang lain . yang buat semua benda ikut sedap je . yang senang2 je planned and unplanned everything without other people's approval . tak sakit hati ke kalau macam tu ?

MUNGKIN CARA DIA MEMANG MACAM TU . MUNGKIN SEBELUM NI , APA YANG DIA CAKAP , APA YANG DIA BUAT , SEMUA ORANG IKUT . MUNGKIN .

tapi tak boleh lah nak harap semua orang pun akan buat benda yang sama . bukan semua orang yang ada kat sekeliling kau sekarang ni adalah mak kau , bapak kau , family kau . yang boleh ikut semua cakap kau . BUKAN .

nak sound terus tak sampai hati . dah bagi hint , tak faham2 pulak .

No comments:

Post a Comment