Saturday, September 25, 2010

lelaki, perempuan dan sukan.

okay.here's the thing. i've been training hard to get myself selected into the campus's volleyball team. but the problem is, i am always distracted by the boys from the other court. the tennis court.

tak. tak. bukannya sebab diorang punya bola tennis tu selalu masuk dalam court kitorang. bukan sebab tu. sebabnya, nak tau?

I HAVE A MAJOR CRUSH ON GUYS WHO PLAY TENNIS. LIKE SERIOUSLYYYYYY . HOT TAU TAK ! HAHAHAHA.

tolong lah. kenape tennis court mesti sebelah volleyball court? pergi jauh2 sikit laa. gaaaaaa ;DD




tak cukup bukti lagi?

Tuesday, September 21, 2010

two months to go

lepas dua minggu cuti raya, im back here in Dungun y'all! ahaha. humm. nothing much. biasalah kat sini. ape lagi. pegi kelas balik kelas. pastu kuiz dan test datang berduyun-duyun. siap menari-nari lagi. pastu tau2 je 25 oct nanti TADAAAA . MY NAME IS FINAL EXAM . NICE TO MEET U DGHETGSYJKRMLCM -.-

last mid sem break was one hell of a fun. raya with cousins, uncles, aunties and friends was awesome. wanna know the best part? MELANTAK TAK SUDAH ! tak cukup dengan open house, steamboat pun kitorg bantai. and guys, memandangkan gambar semua dah corrupted, cuti sem nanti kita makan steamboat pastu karok lagi eh? HAHAHAHAHAHA.

btw, kawan-kawan di Kuala Lumpur, maaf tak dapat menjenguk. cuti pendek sangat. this December, InsyaAllah :)

ohh yaa. good luck untuk kanak2 UPSR hee

Sunday, September 12, 2010

episod dua


Aidilfitri 2010.
macam biasa.
Johor Bahru saje.
nak buat camne.
takde kampung.
ahh :)

malas nak cerita.
photoblog cukup.


SYAWAL EVE


sape kate budak 19 tahun tak bole main bunga api ?


credits to IQBAL

ehehehe

RAYA PERTAMA


sesi bermaaf-maafan


alolololo . AHAHA


cousins :)


*shouts* RAYAAAAAA !!!


lihatlah budak2 melompat keriangan di hari raya


taulah duit raya lagi byk dr aku -.-'


handphone aku juga turut sama terbang melayang dr poket Aizat. ggrrhh

RAYA KEDUA


we just loooovvveee our neighbour's CERMIN BESAR ;D


si sakai2 laut


dan sakai laut lagi


rumah Tok Pearl. anak dara di dapur. bukan memasak. cuma bergambar.


one hell of a Burmese dish. terbaik wokkk

sekian saja cerita raya saya.
jumpa lagi tahun depan.

how i met your mother di kaca TV sekarang. nak tengok. babai :)

Sunday, September 5, 2010

dalam dua minggu itu...

4 september, sabtu. birthday cik Salmi. buka puasa di Nando's, event Paso Bumbung di rooftop Plaza Seni. semuanya hebat. plan asal nak berdating tengok wayang sebelum buka puasa dgn cik bday girl kita tak kesampaian sebab tiket semua habis. yang tinggal cuma tiket untuk cerita2 yang tak berapa menyelerakan. cehh.

sebagai seorang organizer yang terhebat, aku pun reserve la table dekat Nando's tuh. nasib baik reserve wohh. around buka puasa, the whole cafe agak penuh. tindakan bijak lagi mantap di situ. ecehh. lepas makan berbual, bergosip, bergelak ketawa, lokasi seterusnya, jeng jeng jengg . PASO BUMBUNG Y'ALL ! WEEHUU

PASO BUMBUNG was da bomb lah org kata. bermacam-macam event ada tau. one of my babes, Fatin was there selling her delicious adorable cupcakes. pastu ada open mic session, ade AIR BOTOL SUDIN ;DD . ada banyak jugak baju kasut seluar jual kat situ yang mana aku hanya mampu tengok je sebab duit memang tengah 'ramai' berjoget-joget -.-'
nak beli baju JOHO pun tak mampu. haha. takpe2 next time ade lagi. dia punya concept store terus aku serang.

sila tonton gambar di bawah. aku nak tonton tv. babai



artis jemputan


bibik-bibik yang hot di booth juga sempat tumpang glamer


Super Sunday

cik webbit


ini Reza Mohamed . dia cool :)

Friday, September 3, 2010

permulaan kepada dua minggu yang bakal hebat

test ELE tahap pecah kepala dah habis. assignment CTU pun dah submit. term paper BEL juga. masa yang ditunggu2 . jeng jeng jeng. im here in Johor Bahru y'all ;DD fuh fuh fuh. memang thrill sangat la nak tunggu cuti raya. dia punya feeling macam org tgh study kat oversea patu raya taun lepas tak dpt balik pastu pastu pastu okay mengarut. aku study kat Dungung je.

ditemani Liyana Sapari dan Fatimah Azzahrah, aku pun heret la beg besar ala2 pelajar AF tersingkir minggu pertama. cuma background musik *percaya pada diri..dengan harapan dan keyakinan* tu takde la kan. kalau lagu raya mungkin terngiang-ngiang sikit. ecehh. baru je lepas bersalam-salaman cium pipi ucap selamat hari raya, hujan pun turun dengan lebatnya. untuk tak mengusutkan kepale otak, perjalanan diteruskan. Alhamdulillah, lepas je kawasan berbumbung, hujan berhenti. fuhh lega:)

sampai kat stesen bas, fuyyoo berduyun-duyun manusia. macam ada jom heboh gitu. ramai gilaaa. ye la. cuti raya kan. what do u expect, Rusydiah? okay kitorg yg semangat terlebih ni, sampai sejam awal drpd bas. hehe. bak kate Liyana, 'biar awal,jgn terlambat'. hihi. itu dia,pesanan penaja kita ;DD

lepas sejam duduk tersadai kat tepi kedai2 tu, siap main snap kejap sampai ada pakcik pandang pelik, announcement yg ditunggu2 pun kedengaran . "perhatian kepada pemegang tiket ekpres ADIK-BERADIK (wajib ulang 2 kali),*okay chup, aku tau nama bas ni kelakar. dah. takyah nak menganjing.okay sambung announcement* perjalanan ke Johor Bahru jam 10.40 malam, bas sudah berada di platform sekarang." weeehuu. naik2 bas je, aiseyman, dah ada org ambik seat aku. memandangkan aku ni seorang yang ehemm, bertolak ansur, duduk je la seat mana2 yang kosong tu. sempat jugak la berbual kejap dengan Syahmi budak kelas PC sebelum aku tertidur berdengkur2. okayy yg tu exaggerate je.

pukul 6.30 pagi, tadaaa im here in Johor Bahru. sekarang nak pegi masak judah berbuka. ok babai