Friday, December 31, 2010

Pennsylvania it is

it's 1.54 in the morning.
u are most probably on your flight right now.
mungkin tengah tidur(berdengkur). haha

okay.
i just want to say,
goodbye and good luck my dear babe, Nurul Nabila Zulkifli

hari tu kita jumpa sekejap je kan? even kita dah berbual, gelak berdekah macam orang gila sampai duduk berjam2 kat kenny rogers tu pun, aku tak puas la babe. tak puas dengar cerita kau yang bape tahun lepas punya tu. pastu belum kira cerita pasal kau nak fly lagi. seriously sekejap gila.

and remember,i pray for your happiness. i pray for your success. always.
and ohh, please, please, come back home SINGLE. will you? haha
ye laa. mana la tau ada tersangkut dengan mana2 mat salleh pastu terus kahwin kat sana pulak kan. jumpa pulak yang ala2 Ben Bradshaw. boleh cakap melayu fluent gila. haa ambekk. tergoda, uolss. haha


take care, babyy :')

p.s, kalau jalan2 terjumpa Ryan Reynolds, cakap kat dia aku kirim salam LOL

Wednesday, December 29, 2010

senarai pangkah #01

cute kah? comel kah? dashing kah? drool-worthy kah?
kalau lelaki bergambar macam ni?


aku, *muntah hijau


p/s:aku bukan anti artis korea. aku cuma anti artis korea yang lelaki-konon-menari-hot-tapi-asyik-nak-bajet-comel-macam-euwwww-pastu-menyanyi-pun-miming.

Saturday, December 25, 2010

of dorkiness and silliness

memalukan diri sendiri di khalayak ramai adalah perkara biasa. betul tak?
and in this case of mine, it's not really 'khalayak ramai', but well, public.

cerita dia macam ni la kan. hari rabu lepas beberapa ketul budak EE111 UiTM Dungun pegi berjalan-jalan menghabiskan duit mak bapak around KL. and THE incident happens at Sungei Wang Plaza when we were at the tangga-yang-lead-us-to-nowhere-but-basement-parking. ni semua salah Zhafri yang konon2 macam tau jalan pastu bawak aku dekat tempat yang tah ape2.

okay, here's the thing. the tangga is not just some plain jane punya tangga okay. dia macam besar gila sampai tahap korang bole jalan 4 orang in one line but still ada space lagi camtu la lebih kurang. dan yang paling membuatkan aku excited kat tempat tu is, because it's kinda closed place, and as we talk, IT ECHOED MAN ! haha bodoh kan? call me jakun or childish or whatever, but i think echo sounds are cool. so what i did wassss, get this, i was making fake laughing sounds like haha hihi huhu and all those weird freak sounds and laugh just to here it echoes (you guys do get the picture, right?). lepas tu, tiba2 aku terasa macam, 'eh apesal diorang ni tak gelak or at least cakap la benda2 like "bodoh gila kau haha"? '
aku pun toleh belakang, and to my huge suprise, there was a guy walking behind us !
boleh tahan handsome, jalan tunduk, MUKA TAHAN GELAK .
and i was like, what the...??? sumpah aku ingat kitorg 4 orang je yang ada kat situ. dalam hati dah macam maki2 sambil kata, "wehhhh dari celah mana mamat ni datang dowhh?"

untuk sedapkan hati dan kira macam self-defense drpd kena gelak dengan kawan2 yang kuat menganjing, aku pun cakap;

"alaa takpe la. malu sekejap je. bukannya dia kenal aku pun."

pastu, kawan yang kuat menganjing pulak balas, "tapi dia balik nanti mesti dia cerita kat kawan2 dia pastu mesti diorang gelak gila2"

dan hujahnya dipatahkan dengan ini ; "elehh kalau dia cerita pun, bukannya kawan2 dia akan picture muka aku being in that situation kann? lain la kalau aku ni Maya Karin ke, Lisa Surihani ke, Katy Perry ke, pastu nanti dia cite kat kawan2 dia, bunyinya camni :
"weh, korang nak tau tak, tadi aku jalan2 kat Sungei Wang pastu aku nampak Maya Karin/Lisa Surihani/Katy Perry..bla..bla..bla.."
haa kalau camtu baru la malu sebab orang kenal aku. kahkahkah

dan kawan yang kuat menganjing langsung terdiam. haha


so how's my self-defense skill? ada bagus? LOL

so, main point nye kat sini, kalau ter-malukan diri sendiri kat public, chill baybehh. what's life without laugh (or getting yourself embarrassed in public) right? cheers =)

and ohh, Merry Christmas for those who are celebrating. have a good one this year :)

Thursday, December 16, 2010

five people

okay. okay. since Syan and Faez both posted entries about THE DAY, so I guess I should make one myself too. so here it is ;

TAADAAA !


awwww look at us. donning our much much love JOHO tees :)


so, we went to our used-to-be favourite hang out place, Roost Juice and Bar. or guys, should I say it's still our favourite hang out place? it's just that i haven't been there for months. heeee.






good food together with lovely people lead to nothing but happy faces


after grabbing some serious meal for dearest tummies, we went to Bangunan Sultan Ibrahim for some picture-snapping-camwhoring thing, but to our dissapointment, 'Pak Guard' there said that the place is not open for public anymore. pffftt.

and after wandering around unfamiliar streets and cracking jokes while driving, it's Danga Bay ya'll ;D
and there goes something that needs no further explanation. PICTURES ;)







we then made our way to Lost Malaya where the Joho Concept Store is located. and boy, we just loveeee that place. the interior is so nice, vibrant, and what most Johorean would say, GEREK :)
fyi, Joho Concept Store are selling items for JOHO lovers. there are tees, hoodie, stickers and buttons. and to my suprise, I even met my primary school friend, Mahanum who work there. *lama tak jump, babe . hee
aaaand here we go again.








it's time for family photo ;)


I sucked at this. BIG TIME -.-


leaving it to these three will do just fine LOL



so that's the end of our short but awesome gathering. thanks a bunch. love u guys much :)


LATER DUDE ! ;D *rambut serabai

Tuesday, December 14, 2010

pengganti update

tagged by Salmi Effendi

1. Adakah anda rasa anda HOT ?

kurang hot sikit je dari Megan Fox. pffttt.

2. Update wallpaper anda guna sekarang .



3. Cerita about this picture .

beliau ialah Joseph Gordon-Levitt. sangat comel dalam 10 Things I Hate About You. sangat sweet dalam 500 Days of Summer. sangat macho dalam Uncertainty. enough said.
and about this picture,i dont know anything. tapi nampak macam badge yang dia pakai tu ade tulis 'Obama'. mungkin ni masa Obama punya presidential campaign kot. haha hentam.

4. Kali terakhir makan pizza .

few weeks back. tu pun pizza 'Jusco Selection' yang frozen pastu bangun pagi, lapar, bukak freezer, keluarkan dan bakar.

5. Lagu terakhir anda dengar ?

Far East Movement - Rocketeer

6. Apa yang anda buat selain selesaikan tag ini ?

berbaring-baringan atas katil.

7. Selain nama sendiri , anda di panggil dengan nama apa ?

Adik, Diah, Rusy, Rusyi, Cinok, yeahh people do make fun of my name. marah ni. marah ni. haha

8. Tag lagi lima orang .

Shazeeya Sawal
Rose Natasha
Syaniza Sufian
Zaki Arif
Julinda Jalil

9. Siapa orang nombor 1 dengan anda ?

my Dungun fella. orang JB jugak. kenal masa MMS. sangat cantik. blog dia best. and ohh, adik dia hensem. teeweeweee

10. Katakan sesuatu pada orang nombor 5 .

ketiak Robert Pattison busuk tak? HAHAHA XD

11. Nombor 3 ada hubungan dengan siapa ?

Solihin Ressang.

12. Bagaimana pula dengan nombor 2 ?

Kamal Faiz.

13. Kata-kata cinta kepada orang nombor 4 .

we all miss u back there in Dungun. kata-kata cinta tak tu? huahuahua

14. Berikan 4 fakta yang anda tahu tentang orang yang anda tag

-kawan sekolah.
-kawan kampus.
-cool people.
-tak pernah membosankan :)