Friday, December 9, 2011

It's been too long since I last wrote that I have to be asked to write again. Since I'm not that much of writer, so I need something out of this world just to make me write. Yeah, that's how much idea-less(I don't know if this word even exist) I am at the moment.

But wait, what's not to write about FINAL SEMESTER YOOOOOO ?!
Everything about this semester seems fun -- at least for now. Pfft. But as the clock is ticking, no, sprinting actually, we all have worries of our own. Apart from test, quizzes and those normal stuff, final year project is not going to make my life easy this semester I bet. Gotta start working our ass off on that one -___-'

New friends, new stuff I've get myself involved recently are not any less great.




:)


And ouhhhhhh, I am, just recently, proud to call myself a GLEEK :P

Assalamualaikum :)

Sunday, November 27, 2011

Coldplay - Fix You



The bridge part never fail to give me chills. And I am forever in love.

Monday, October 10, 2011

Hai.

Exam dah habis. Penat otak. Tunggu result pun berdebar lain macam nanti. Hidup ni memang tak pernah tenang kan?

Ramai orang dah balik. Aku stuck kat sini. Jangan tanya kenapa. Kalau bukan sebab yang penting, aku pun tak nak. Memang la UiTM di hatiku. Cuma tak SEPENUH hati je lagi.

Rindu semua orang. Rindu rumah. Rindu Mak, Abah, Antoinette, Zorro, Putih, makanan sedap, katil empuk, rumah lawa. Rindu nak tengok tennis dengan Mak, tengok bola dengan abah walaupun kadang kadang tengok sorang je sebab dia dah slow down bab bola ni semua.

Malam ni full moon pulak. Siap ada halo effect.

Mood sekarang pun tengah jiwang. Letak satu folder gambar orang orang awesome. Buat screen saver. Senyum sorang sorang. Tengok sampai tetido. Apa kes?

HOMESICK KRITIKAL.

Sunday, September 25, 2011

It's like being in love. Only better.

I smile. I laugh. I clap. I sing. I dance. To these :
  • Rumah.
  • John Mayer.
  • Manchester United lah takkan Everton pulak.
  • Movie yang tak terlalu tinggi nilai komersialnya dan memerlukan sedikit pergerakan sel sel otak sewaktu menonton. Yang 'so real-life'. Itu maksud awesome yang sebenar.
  • Emile Hirsch. Everyone should watch 'The Girl Next Door'. Ahhhhh
  • Watching tennis with my Mom. Yang part laugh, clap, dance tu semua, dia yang lebih kot. Hehe peace Mak :)
  • Kacang Pool Larkin Bomba. Kalau balik JB, aku memang takkan diam selagi tak dapat.
  • Late night gossip with girlfriends. Sampai 4 pagi pun takpe. Kalau bukak buku tu, setengah jam je dah selamat berdengkur.
  • Kucing. I talk to them a lot, u know.
  • Lelaki hensem berimej rockstar. Jambang halus, bonus !
  • Bros tumbler.
  • Facebook. Orang lain dah dok gila tweet tweet semua, aku tetap tak senang duduk kalau sehari tak tengok Facebook. Ape benda tah.
  • Everything that practically involves err.. food? Duhhh.
  • Certain people I call 'The Heart of Life' :)
It's a never-ending list, I guess. Ini je lah dulu kot. Assalamualaikum.

Saturday, September 10, 2011

Mangsa Ketiga

Budak budak pemalas nak study memang suka buat benda kurang berfaedah pukul satu dua pagi. So, gambar gambar beberapa sem lepas pun menjadi tatapan kami di malam buta. Bajet walk down memory lane la hakktuiii. Bila tengok gambar lama standet la keluar ayat macam, "Weh dulu kau kurus dowh", "Dia ni bajet gila", "Haa mamat ni dulu yang aku gaduh dalam kelas tu". Okay whatever. Bukan tu yang jadi isu dia sekarang. Tapi ini ;

Bahan lawak : Oo ni masa kat Bukit Bidara. *sambil tunjuk gambar*
Bahan gelak : Hahahaha Bukit Bidara pun boleyyyy
Bahan lawak : Ehh silap. Pulau Bidara. Haha *konon nak join gelak*
Bahan gelak : Hahahahahahahaha *gelak lebih besar* Pulau Bidara pun boleyyy
Bahan lawak : Ehh bukan. Tanjung Bidara. Hahaha *dah konfiden habis*
Bahan gelak : Hahahahahhahahahahahaha *hampir kehabisan nafas*
Bahan lawak : Habis tu ape weyyy ??
Bahan gelak : TELUK BIDARA LAAAAAAA

Benda macam ni selalu buat aku gelak sorang sorang bila teringat balik. Benci.

Saturday, July 30, 2011

Older and Bolder.

Hello world, I'm twenty !

Hitting my big two-o recently was not THAT extraordinary. No MTV-video-music-award-plus-prom-night kind of celebration. No party till late whatsoever.


But I do really treasure each moment I spent with these people around me celebrating my birthday.

Sehari sebelum birthday. Hari selasa. Bukanlah hari yang ditunggu tunggu setiap minggu. Hari selasa adalah hari penyeksaan fizikal dan mental aku. Kelas pagi sampai ke maghrib. Haaaa semputttt. Tapi pukul 6.05 petang tiba tiba dapat text ajak date makan makan on birthday eve. Pehhh time tu jugak rasa nak siapkan semua soalan yang ada kat whiteboard sebab nak balik cepat. Haha. Asal makan je memang aku laju. Maaf di situ.


Makan free, wajiblah senyum lebar sebegitu sekali. Hihi.


Mr Superman dan Supermak. Makan free, wajiblah jugak senyum Kpop. Walaupun Mr. Superman lebih berminat dengan benda dalam mangkuk.
p/s ; Ini eksperessi muka sebelum aksi kejar mengejar. Fresh lagi tuu. Hahaha


Big boss. Belanja orang orang cool makan, lagilah wajib senyum lagi lebar. Walaupun poket jadi kurang lebar sekejap. Haha.

Tukang habis makanan paling cemerlang malam tu jatuh kepada, takde orang lain, Zhafri Khalid. Sorry, takde gambar. Kau sibuk sangat melantak. Muahaha.

27 July 2011, dapat kek! Yihaaa. Tiramisu ice-cream. Sweet betul la kawan kawan ni. Hari hari bergaduh, menjerit, menganjing sana sini, tumbuk , sepak, terajang, tiba tiba birthday dapat kek seketul. Sumpah terharu. Haha.


:)

At one moment, I was away from PC and when I came back I saw this ;

Aaawwwww.
Cubaan untuk menjadi extra romantik di hari jadi oleh kawan kawan yang super sweet. Comel jugak korang ni kadang kadang :P

Malam yang sama jugak, Amelia a.k.a my panda datang kolej bagi chocolate cake. Weeheehuu.

And my journey of free food didn't stop there. Throughout the day, I got free karipap, keropok lekor, and air soya. Also air cincau and cempedak goreng on the next. Best jugak diorang buat entrepreneurship carnival ala ala pasar malam depan kolej aku. Murahhhh rezeki. Hewhewhew.

Aaaand also free dinner at Sri Molek with Najmi Aainaa. One day past my birthday.

Thank you, girlfriend. Tak payah la malu malu kalau nak belanja lagi next time, okay? :P :P

Dan begitulah cerita hari jadi saya untuk tahun ini. Makan dan makan.

Being surrounded with this awesome circle of human being, I couldn't be more thankful :')

I LOVE BIRTHDAY AND I LOVE YOU PEOPLE. MUAHHHHHHH ♥


Saturday, July 9, 2011

Rekindled love.

Sorry blog. Jangan nangis. Aku tau kau wujud lagi. Tiba tiba tergerak hati nak update. Tengok tarikh, genap sebulan la wehhh. Hebat.

Oh-so-random things sejak sepurnama lepas :
  1. Blue has suddenly overtook red as my first favourite colour. Sampai risau kadang-kadang nak pakai cardigan biru, handbag biru pastu kasut pun nak warna biru pastu takut nampak macam badut, kata roomate aku :P
  2. Akhirnya aku dah jejak kaki dekat Masjid Kristal yang digembar gemburkan tu. Fuhh selamat. Kalau tak nanti tiga tahun aku study kat sini pastu balik tapi langsung tak pernah pegi Masjid Kristal mampus kena gelak sebab mesti semua orang ingat aku loser tak pernah pegi jalan jalan bajet duduk bilik je study. Huehhhh.
  3. First time aku jadi MC. Master of ceremony bukan medical certificate okayyy. Untuk fakulti punya member's meeting. Lebih kurang penuh jugak la dewan pastu aku dok bercakap kat depan nasib baik ada partner. KETAQQ LUTUT CHEK HABAQ HANGGGGG.
  4. Tahun lepas lawan futsal dapat nombor tiga. Tahun ni main lagi. Dapat nombor, ehemm, empat. Frust tertonggeng tonggeng aku kat situ.
  5. Ramai kawan baru. Semua awesome gila. Kawan yang tak berapa nak baru pun semua makin hebat tak ingat.
  6. Setengah tahun aku tunggu Ryan Reynolds handsome gorgeous hot drool-worthy punya Green Lantern keluar wayang, last last aku bantai tido dalam panggung. Bosan gila mengalahkan kelas Fundamentals of Entrepreneurship wa cakap luuuu.
  7. Have tried my hands on Samsung Galaxy Tab. Jatuh cinta la siot. Rasa macam nak beli seketul tapi takde duit nak tunggu sapa sapa belikan memang tak dapat laaaaa :P
  8. I've got myself my very first underwater camera. Kaler pink nyahhh. Murah je pong. Okay kejap. Tadaaaaa

Hee.


Wednesday, June 8, 2011

I forgive. And I forget.

It's just that things can never be the same again.

Aku rasa kau faham. Aku ni bukan jenis yang selalu perang besar dengan kawan kawan rapat. Sebab tu bila benda macam ni jadi, aku akan rasa tersangat awkward.

Masa salah faham, seboleh bolehnya kita nak cakap diri sendiri yang betul. Orang lain semuanya salah. Walaupun macam mana jelas pun kenyataan yang kita ni salah, tapi ego yang melampau lampau tu yang jadi penghalang semua benda. Kan?

Benda yang dah lepas, tak payah lah aku nak panjangkan cerita. Kadang kadang perangai tak boleh nak macam budak budak sangat sampai semua benda yang orang cakap kita tak nak terima semata mata sebab tak nak mengalah. Nak jugak cakap kita di pihak yang betul. Kalau semua orang nak macam tu, boleh bertahun tak bertegur.

Tapi, hati aku ni tak cukup lembut lagi nak terima kau macam dulu.

I may put all the differences behind and act normal, but it's not that easy. I'm sorry.

Monday, May 16, 2011

Penyakit Berjangkit.

Ini sequal untuk entri lepas.

Hebat betul skill salah cakap diorang ni. Boleh buat gelak yang dua hari pun tak habis.

Perbualan berkaitan pakcik jual popia dekat pasar malam.

Rusydiah : Wan, ni pakcik yang dulu jual dekat pasar malam Bukit Chagar tu eh?
Ridhwan : Aah. Kadang kadang dia berlakon dekat Kg. Melayu.
Rusydiah : Haaa? *whatt? pakcik ni berlakon?
Ridhwan : Ehh. Silap silap. Jual la. Apehal tetibe boleh terkeluar berlakon pulak ni? Adoii
Rusydiah, Mak Ridhwan, Girlfriend Ridhwan : HAHAHAHAHAHAHA

Kalau yg sorang boleh cakap nak pakai T-shirt dengan almari sebab tak cukup tidur, ni lagi sorang yang tidur terlebih lebih mengalahkan kucing pun boleh berbual mengarut, ape cite?

p.s Saje letak nama betul. Biar kaw kaw punya kena. HAHA

Thursday, May 12, 2011

Senarai Pangkah #05

Ramai orang suka tidur lambat. Ramai orang rasa tak remaja kalau tidur awal. Tengok bola la, movie la, online la, main poker dekat FB la, sukahati la nak buat ape kan. Janji tidur lambat. Kalau jam belum pukul 2 pagi tu jangan harap la kau nak tidur.

Tapi ada orang yang memang hidupnya tak cukup tidur. Kena siapkan assignment la, buat report la, presentation la, meeting itu, meeting ini, macam-macam lagi. Senang cerita, takde masa nak tidur puas puas.

Tapi, tahukah anda? Ketidakcukupan tidur boleh mengundang pelbagai reaksi negatif dari masyarakat sekeliling? Kajian yang dilakukan terhadap seorang respondan kami, Nazihah Ghani mendapati, kadar salah cakap atau lebih tepat lagi berbual mengarut adalah sangat tinggi ketika sedang mengantuk. Tak percaya?

Nazihah : Akak nak beli t-shirt kosong la (basic tee).
Rusydiah : Nak buat ape?
Nazihah : Nak pakai dengan gelang.
Rusydiah : Haa?
Nazihah : Ehh, bukan. Tu, dengan almari... *nada sedikit tergantung
Rusydiah : Apebenda mengarut ni? Nak pakai dengan rantai butterfly yang baru beli tu kan?
Nazihah : Hahaha. Aah la. Ni la ngantuk punya pasal.
Rusydiah : -_____-'

NAMPAK TAK? NAMPAK TAK KAT SITU?

Wednesday, May 4, 2011

My very first.

Sebab dah lama tak menulis dan tak tau nak tulis apa, tiba tiba sekarang rasa nak buat movie review pulak. Bukan apa, masa tengah final haritu konon macam berdisiplin sekejap taknak bukak Facebook la konon. Tapi agak hampeh jugak sebab laptop masih on hari hari jugak. Dalam masa tak bukak Facebook tu, tangan pun gatal la nak download movie. And I've decided to download this awesome, kick ass, brilliant movie.



Mula mula download movie kononnya nak tengok masa cuti semester bila final ape semua dah habis. Tapi nampak macam iman masih kurang kukuh dan mudah tergoda dengan godaan syaiton. Last last sambil study calculus jugak aku tibai tengok. Cerita ni pulak jenis yang tak boleh main sambil sambil punya tengok. Memang lekat habis. Grr.

Fuhh memang tak sia-sia dan sangat berbaloi aku tunggu berjam jam nak untuk movie ni habis download. Yelah, dengan internet speed yang sama dengan kelajuan cahaya kalau di-slow motion kan 100 kali, kena la bersabar sikit. Aku bukan duduk kat Korea semua pakai fiber optic cable segala. Haha. Okay, lari topic -__-

Back to the movie, 127 Hours, it's actually a movie based on true story about Aron Ralston, a mountaineer who stuck under the Blue John Canyon for 127 hours because his left hand was pinned to the canyon wall by a 800 pounds boulder. Lepas tu, untuk lepaskan diri, selamba badak je dia potong tangan sendiri. Gila tak? Gila tak? Haaa. Gila la wehh. Ini kalau setakat kena paper cut pun boleh menangis hingus meleleh eleh. Hummphh

Ada beberapa faktor kenapa movie ni da bomb dan termasuk dalam senarai wajib tonton sambil makan keropok lekor :

  1. The role of Aron Ralston is briliantly played by James 'my man' Franco. Ehemm.
  2. It is a movie by Danny Boyle, who formerly did Slumdog Millionaire. Boleh bayangkan tak macam mana eye-opening nya cerita ni even korang belum tengok pun? Come on, Slumdog Millionaire man! Siapa tak tengok lagi dia loser terbesar abad ini :P
  3. Disebabkan ini true story pasal orang yang masih hidup, jadi jalan cerita dia memang real sebab kejadian tu dapat diceritakan secara detail. And the best part is Aron Ralston made a video while he was stuck down the canyon which I could tell you, is very very very touching.
  4. Cerita dia tak panjang sangat, tak meleweh, dengan sikit additional scene yang best.
  5. And and and, all the soundtracks are by A.R Rahman. Also THE MAN from Slumdog. Perfect.









Awesome gila. Mesti tengok.

Kalau rajin, ada lah movie review yang lain. Kalau takde, paham paham.

p/s; Cerita ni memang dah berbulan lamanya. Mesti ada yang kata, 'ek elehh baru nak tengok. So yesterday'. Kihkihkih

Assalamualaikum :)

Saturday, April 23, 2011

Biru kuning bajet comel la tu?

Emosi kurang stabil. Sel sel otak hampir tercabut dan tidak berada di tempat yang sepatutnya. Semua ni sebab exam Electronic 2 yang macam shtqywtbegdmp -______-

Nak kata study gila gila sampai tak tidur tak makan tak mandi tu, tipu lah. Tapi penangan soalan tadi memang cukup buat dahi aku berkerut-kerut sampai pening kepala.

Balik exam dengan stress seberat 1 tan, tadaaaaa header baru. Buat pakai paint je ni ha. GILA NOOOOOOOOBBBBBB. Haha.

Aku memang tak pandai la nak letak benda benda extravaganza untuk blog ni. Header pun aku tak reti nak buat. Apetah lagi nak letak benda pelik pelik yang lip lap lip lap bagai. Lagi kemas lagi bagus. Sendiri punya blog, sendiri nak baca. Mesti la ikut taste sendiri kan? Takkan nak ikut taste lembaga penggubal soalan Electronics 2 peperiksaan akhir April 2011 Universiti Teknologi MARA pulak kan?

SIAPA NOOB, DIA COOL. HIGH FIVE !

Tuesday, April 19, 2011

I love you baby. I love you so muchie muchie

Okay. Hentikan propaganda tajuk entri yang berbunyi macam orang mabuk cinta. Cause that surely ain't my thing. Kalau dah kahwin nanti pun, luahan kata kata cinta secara public kepada encik suami mungkin tak secomel ni. Comel ke? Geli mungkin ya :P

Sebenarnya nak cerita pasal ni haaa




Sebab untuk beberapa minit, aku lupa semua masalah. Untuk beberapa minit, aku tak sedar yang kepala otak ni tengah berserabut fikirkan final exam. Untuk beberapa minit aku tak sedar yang aku boleh duduk tepi tangga gelak sorang sorang.

Gila cool dia ni. Chic magnet dowhh. Haha.

Tapi kesian dia selalu kena halau dengan akak bilik depan yang aku sendiri tak faham kenapa dia suka sangat nak masuk sebab bilik tu, sorry to say, agak berbau sikit. Sudahnya dekat kasut aku jugak dia landing.

Tuesday, April 12, 2011

Senarai Pangkah #04

Memang betul orang kata, tak kenal maka tak cinta. Kalau kita tak kenal orang tu, kita takde hak langsung nak judge dia luaran semata-mata.

Sebab bila kita dah kenal betu-betul siapa orang tu sebenarnya dan mungkin last last boleh jadik kawan dengan dia, masa tu kita mungkin sedar yang kita sebenarnya dah silap besar sebab kita penah cop dia awal awal yang dia tu sombong ke, gedik ke, bajet hensem ke, ape ape lah.

Tapi, *ini satu situasi

Macam mana pulak kalau kita dah berpuluh puluh kali terserempak dengan sorang hamba Allah ni, dan setiap kali kita jumpa tu lah kita senyum TAPI DIA DENGAN SELAMBA ABAH DIA JE BUAT MUKA KEREK LANGSUNG TAKNAK SENYUM BALIK, macam mana?

Cecite. Cecite.

Kita ni hidup dalam komuniti, dalam masyarakat, bawak bawak la mesra alam sikit. Mesra alam tu bukan yang macam kita sekarang laki perempuan bergelak ketawa bertepuk tampar tak tentu arah tu tau. Bukan. No no no. Mak tak suka okayy.

Maknanya, bila jumpa orang, senyum. BILA ORANG SENYUM, KAU SENYUM BALIK. Jangan kalau berlaga bahu pun kau buat macam aku ni objek lutsinar. Tak patut sungguh. Apa yang susah sangat nak senyum kalau jumpa orang? Lagi lagi orang yang kita kenal. Kalau bukan kawan pun at least boleh kata kenal nama dan muka lah. Nak kata ada masalah urat saraf kat bahagian mulut sebab tu tak boleh senyum, elok je kau bercakap dengan kawan kawan kau. Bila gelak tu bukan main besar lagi mulut siap boleh muat kasut saiz enam aku lagi. Haishh entah la.

Orang orang macam ni kadang kadang buat tambah dosa kita yang dah sedia berlambak ni. Ye lah, kalau situasi macam ni jadi kat kita, mesti kita cakap "Ek eleh kerek gila minah ni. Bajet hot sangat la nak sombong camtu". Haa kan? Walaupun kita dah banyak kali mindset tak nak jadi judgemental sangat, but we're only human remember? Can't help it.

Cuba kalau semua orang boleh bagi senyuman seindah suria di pagi hari di Johor Bahru, the world would surely be a better place. Kan?

Kau senyum, aku senyum. Kau hormat aku, aku hormat kau. Baru semua nampak cool yeawwww.



U smile, I smile gituuuu :)


Peace and Love. Assalamualaikum :)


Saturday, April 9, 2011

Victory belongs to the most persevering.

Dear Self,

Please please please. I'm begging you to stay focus for the remaining days of this month. Keep yourself motivated to study. Facebook should not be on the list from now on. Never.

This might be your only chance to be back on track. You cannot afford to slip even a little because you know it will cost you big. Yes, one big fat ass of a problem.

Heart, Mind and Body, do cooperate alright? Because I'll literally die if you don't.

Sincerely,
Screwed.

Friday, April 8, 2011

Memang lah tak ramai(takde) orang nak baca blog kau,

TAPI BUKAN BLOG LA NAMANYA KALAU TAK RETI NAK UPDATE.

Hahh. Tu lah, orang berblog, aku pun nak berblog jugak. Lepas tu biar macam tu je bersawang, berhabuk berkulat semua. Bukan apa, rasanya macam takde yang extraordinary sangat yang berlaku sekarang ni. Takde yang macam, *Woahh hebatnya kejadian yang baru sahaja berlaku di depan mata saya sebentar tadi. Harus cerita di blog*. Kihkihkih. Ye lah, boyfriend pun takde jugak. So, takde la nak bermadah pujangga I love you, you love me segala kat sini.

Senang cerita, life has been quite monotonous recently. Mana taknya, hari hari aku cuma pegi kelas balik kelas online study makan gossip tido. Lepas tu, quiz dengan test tak habis habis nak kacau hidup aku. Lepas ni, tak menyempat nak rest ke ape, tiba tiba ada pulak final exam. Haishhh. Biasa la, nama pun study. Takkan la kau expect hari hari nak pegi shopping tengok movie main bowling minum minum cuci mata pulak kan?

Tapi takpe, because in 20 days time, I am going to be homeeeeeee. It's JB y'all ! Weeheehuu.

Gosh , I miss everything about JB. I miss home. I miss Mak and Abah. I miss my cats. I miss my girlfriends. I miss all those heavenly makan places there. Gaaaa they're too much to be listed.

Ok fineeee akhir bulan lepas baru je balik. Tapi dua hari je pun. Like whatt? Dua hari? Ape je boleh buat dengan dua hari tu? Nak melepaskan rindu je dah ambik masa satu setengah hari tau tak? Ciss hebat sungguh penangan homesick. Aku benci.

And yes, my final exam is going to be from April the 20th until 29th. Hoyeh, all I have is just ten days for my six freaking papers. Gila tak gila lah kan. Between papers cuma ada satu atau dua hari je gap. Lepas tu ada pulak yang satu hari dua paper. Enak.

For those who are still in daze, it is because of the new academic calendar the government are implementing right now, our normal timetable had been crammed so that next semester will start earlier than what used to be in July. So to start earlier, everything in this semester must end earlier. That's the answer to the crazier than ever exam schedule. Pfft.

Sampai hari hari terakhir minggu kuliah nanti pun masih ada test dengan mini project presentation tau. Serabut nyahh.

Hokayyyy. Membebel banyak banyak pepagi buta ni pun tak boleh jugak kan. Dah la aku ni celik mata je terus on lappy. Buruk perangai. Better get our lazy asses up and do what we're suppose to do. Cewahh. Semoga saya akan lebih rajin dan sentiasa rajin update blog di masa akan datang.

I'm Rusydiah Ghani, signing off. Assalamualaikum :)

Saturday, April 2, 2011

It's greater than to be loved.

One person I can trust :

  1. My mom.

Give yourself permission to envision a YOU that you choose to be.

Two things I wish I could do :

  1. Foresee future.
  2. Speak my heart out. With nothing holding me back.

Friday, March 25, 2011

Everything becomes a little different as soon as it is spoken out loud.

Three words I can't go a day without using

  1. Gila.
  2. Aku.
  3. Pehhh :P

Wednesday, March 23, 2011

Brightest flame leaves the deepest scar.

Four memories I won't forget :

  1. Losing the only grandmother I've ever known my entire life.
  2. Watching my favourite football team, Manchester United in action against our national team. Wayne Rooney's head looked smaller than an ant, though :P
  3. My first few days in Dungun. Being THIS far from home, for the first time, it wasn't easy then.
  4. THE WHOLE TIME I WAS IN PRIMARY SCHOOL. Don't know why, but I think it's the sweetest time of my life :)

Tuesday, March 22, 2011

To have a good life is necessary.

Five things I can't live without :

  1. Money.
  2. My music playlist.
  3. Good food.
  4. Favourite pair of jeans
  5. Cellphone.

Monday, March 21, 2011

It's like thinking but with sounds.

Six songs that I'm addicted to :

  1. You Give Me Something - James Morrison
  2. Backpacking - Yuna
  3. American Honey - Lady Antebellum
  4. Say What You Need To Say - John Mayer
  5. No Tomorrow - Orson
  6. Breakeven - The Script

Sunday, March 20, 2011

Do past through me and over me

Seven fears/phobias :

  1. Froggie. Urghhh
  2. Losing my love ones.
  3. Talking in front of a large crowd.
  4. Not to a have a bright future.
  5. To be forgotten.
  6. Exams.
  7. Most of all, ALLAH SWT.

Saturday, March 19, 2011

Ignorance is your new best friend.

Eight things that annoy me :

  1. Waking up in the morning only to realize that it's going to be an unpleasant day. Try, 'first day of the week'. Pfft
  2. Attention seeker. OF ANY KIND.
  3. Redundancy.
  4. Having my things misplaced when I needed them the most.
  5. Running out of money.
  6. Running out of time.
  7. Poor internet connection. Siput babi :P
  8. Adult who says things like a fifteen years old high school bimbo.

Friday, March 18, 2011

I dance like an idiot when nobody's around.

Nine things I do everyday :

  1. Facebook-ing.
  2. Eating. Like duhhh -.-
  3. Say "Hi" to people.
  4. Doing what I do best, "menganjing orang". Haha
  5. Laughing my heart out.
  6. Studying. Sometimes, flipping over a few pieces of papers will do just that. Teehee
  7. Texting.
  8. Gossiping. Bad.
  9. Thinking about the next day.

Thursday, March 17, 2011

I am my own heaven and hell.

Ten random facts about myself :
  1. I am a big time foodie. Glad of the fact that I am surrounded by those of the same kind too. Hehehehe.
  2. Practically my whole life has been spent in Johor Bahru.
  3. I am crazy about football. You can ask me anything about it. Not to brag, but I might know a lot more than any boys do.
  4. I went to FOUR different secondary schools in THREE different places.
  5. People say I look a lot like my Mom ♥
  6. I cried when my cats died. That just explain how much of a cat person I am.
  7. I just recently started wearing hijab. Feel great and nothing wrong with it. Hope to stay so forever. InsyaAllah.
  8. Mathematics is never my favourite subject while English will always be. How ironic that I am taking Electrical Engineering and do not like Math? Haha.
  9. Everything in acoustic sounds beautiful to me.
  10. Something random, guys with 'JAMBANG' define hotness for me. LOL


Awwwww :*
Jumpa di blog orang.

Day 1: Ten random facts about yourself.
Day 2: Nine things you do everyday.
Day 3: Eight things that annoy you.
Day 4: Seven fears/phobias.
Day 5: Six songs that you’re addicted to.
Day 6: Five things you can’t live without.
Day 7: Four memories you won’t forget.
Day 8: Three words you can’t go a day without using.
Day 9: Two things you wish you could do.
Day 10: One person you can trust

Ada ke orang yang nak tau sangat pasal benda ni semua? Ahhhh kisah pulak aku. Haha

Tuesday, March 15, 2011

It's must be lonely to be the only one who's holy.

One person taught me a lesson out of his annoying trait today. There's one fine line between being sarcastic and rude. Please, know your boundary.

I know I may be very sarcastic sometimes. In fact, I speak sarcasm as my second language. Yeah, top that. That's just how sarcastic I am. Be it jokes or serious talk, I think being that straight-forward is never fun.

But then again, never cross the line. One minute people are okay with your words, and the next you might be told to shut the friggin' gob.

Just so you know, I am very open to any kind of advice. In fact, I like people pointing out my flaws. Because other people are the best mirror we can have. They see ourselves the way we don't.

People are imperfect, indeed. And if by any chance it crosses your mind to give some mouthful advice to that particular person in your so called cool-sarcastic-way, it's better to hold your horses there, mate. Be mature. What more if you are being sarcastic but cliche. I just dont feel the need to explain how lame that is. Like yeah, you're the one to talk, bro !

DE wait-for-it LIGHTFUL

Hoh. Hujung minggu best sebab ada aktiviti lain selain dating dengan buku. Hari jumaat dengan Bigwalk. Hari sabtu dengan kenduri kahwin. Awesome gila sebab satu hari bakar lemak, esoknya tambah lemak. Best kan? Haha

11032011
Bigwalk. Anjuran Unit Sukan UiTM Dungun. Nak kata big, takdelah big mana. Tapi cukup hebat lah untuk buat semua sleepyheads and lazybums bangun pagi hari cuti. Sampai stadium, buat stretching untuk meregangkan otot otot malas bersukan yang dah agak berkarat.

Lepas tu, well dah nama pun Bigwalk, everybody walked la kan. Of course sambil berjoyah dan bergambar. Pose pose maut para peserta ada disertakan untuk tatapan pembaca. Harap jangan muntah. Hahaha.

Lepas penat berjalan keliling kampus dan jugak luar kampus, ada pulak cabutan bertuah. Kira macam nak sedapkan hati kitorang la ni sebab dah penat berjalan tanpa hasil. Ecececeh sweet la tu konon.

Kat sini nak bagitau la, orang kalau dah bertuah, campak kat mana mana pun memang bertuah sokmo. At least aku dapatlah jugak beg plastik berisi benda yang bak kata Eyra 'cuma buat taik je' atau bahasa sopannya, makanan lah. Memang tak boleh cover la aku punya jealous tengok orang dapat baldi, hanger, Softlan, botol air, sabun Fab. Macam pehhh, gila cool kau dapat semua ni. Hahahaha.


Morning people.






NYDP yeawww :))


Cam-whores of the day. Takde stamina mengalahkan warga emas. Tapi depan camera, riang gembira.


Golongon bertuah lagi terpilih.


12032011
Kak Nor's wedding day. Fariza punya kakak.
Gotong royong pagi tu macam hampir mencacatkan plan. Dengan salah jalan lagi. Padahal dalam Dungun je pun. Haha.

Sampai je rumah pengantin, muka muka lapar tahap dah boleh baham orang pun terus terjah nasi minyak. Walaupun ada kawan kawan yang naik kereta lain belum sampai sebab tayar pancit ke rim tercabut ke ape ntah, semua dah tak boleh tahan lagi. Nasi minyak terlalu menggoda. Memang sedap gila nasi dia sampai ada yang nak tambah tapi terbantut sebab malu. Geli je. Haha.

Everything was perfect. Mula mula semua orang macam, wahhh sedapnya nasi ni. Lepas tu pengantin datang, wahh comelnya Kak Nor. Masuk rumah, wahhh cantiknya pelamin. Masuk bilik pengantin, wahh cantiknya bilik pengantin. Lepas tu ada pakcik baling gula gula, wahh bestnya main rebut gula gula dengan budak budak. Lepas tu wahh wahh dan wahh lagi sampai penat.

And and and, Fariza siap buat special appearance berkareoke dengan abang dia. Nasib baik dia nyanyi separuh lagu je. Sebab speaker lagi sikit dah nak pecah rasanya. Hahaha

Let the photos do the talking, aite?



Comel kan kan kannnnn? awwwww


This photo is no joke. I was really fixing her fake eyelashes. Nak tertanggal doh. LOL






Selamat Pengantin Baru :)



Saturday, March 5, 2011

Fear No More

March 4, Twenty eleven.

One of the best days I've ever had here in Dungun. Heck, I ain't kidding.

McDonald's on the house. A birthday party invitation afterwards. And a majlis ilmu under the stars. With free food of course :)

And I had my first motorbike ride outside campus.
HOW ABOUT THAT !
*certain people know what I'm talking about. kan korang?







Look Ma ! No hands. woot woot


Izzaty, Azieda, Liyana, Fariza, Maryam.
And not to be forgotten, En. Zairi Ismael and his Missus.
Thanks for the day, people.
My one hell of a gruelling week finally ended with a BANG.
I hearts u guys to bits ♥

Thursday, March 3, 2011

The State of Me

Dejected.
Tired.
Miserable.
Worn-out.
Rusty.
Sick.
Anguished.
Pathetic.

I take the blame of everything happens.

I should get back on track. Pronto.

I must and I will :)

Sunday, February 27, 2011

Kau duduk diam, tengok keliling.

Aku ingat lagi macam mana aku pernah rasa tak coolnya Abah aku bila dia selalu marah kalau aku asyik duduk berbual bergosip dengan kakak atau sepupu sepapat aku sampai tak ingat dunia. Macam mana aku rasa tak coolnya Abah aku bila dia selalu marah aku gelak kuat kuat tepuk tepuk meja bila tengok something yang kelakar dekat TV. Macam mana aku rasa tak coolnya Abah aku bila dia selalu marah aku bergurau dengan adik beradik aku sambil keluarkan kata kata kesat. Macam mana tak coolnya Abah aku bila dia selalu marah aku kalau bercakap benda benda yang tak perlu lagi lagi bila tak kena tempat dan masa.

Sangat tak cool. Yang tu dulu lah.

Ye, bapak aku memang serious orangnya. Dia paling tak suka benda remeh temeh. Dia cukup simple. Praktikal. Rasional.

Bila umur dah nak masuk dua dekad, perlahan lahan aku dapat rasa apa yang bapak aku selalu cakap selama ni. Memang betul, dulu masa zaman kain biru baju putih, semua benda kita buat rasa macam betul. Semua keputusan kita buat tu dah habis matang lah kiranya. Dah tak peduli apa pendapat orang. Kalau kena tegur sikit, mula lah. Habis semua orang kau pangkah. Sekarang, apa yang orang tegur, sikit demi sikit aku boleh fikir dulu kenapa. Apa yang salah. Lepas tu baru boleh cakap apa yang aku rasa betul. Itu pun apa yang aku rasa. Belum tentu pun semua yang aku rasa tu betul.

Kiranya macam tu lah. Makin besar memang patut la kita belajar terima dulu pendapat orang lain. Bukan main sembur je semua benda macam kau tengah bertanding Debat Piala Perdana Menteri.

Talking about hal 'remeh temeh', I realize that I no longer found lame jokes as funny.

Itu dia. Sebab lame jokes ni aku boleh kata benda remeh temeh jugak. Kadang-kadang, benda macam ni lagi buat aku sakit hati daripada rasa nak gelak. Kalau dah semua benda yang orang cakap kau nak buat lawak, ape kejadah? Lagi lah kalau masa orang tengah serious dan takde mood langsung nak layan pendapat bodoh diselitkan lawak budak sekolah. Tak rasa nak bitch-slap?

Lagi satu lawak lucah. Mungkin ada yang cakap kau tak cool, tak chill, serious sangat atau apa apa lagi lah kalau setakat benda 18sx sikit pun tak boleh terima. Tapi kalau kau dok melucah depan kawan kawan berlainan jantina, benda tu jadi lawak ke? Cool ke? Mana sensitiviti kau dohh? Dah tua bangka tapi perangai macam budak umur lima belas baru nak 'up'.

.....................................................................................

Dan bila banyak benda yang jadi tak mengikut perancangan kau, kehendak kau, cuba jangan merungut. Lebih baik fikir benda positif yang kau boleh dapat dari situasi tu. Rasanya lebih rewarding daripada mengeluh, membebel, tak puas hati itu ini. Apa pun tak dapat. Ye lah, mungkin kita tak suka sesuatu benda yang jadi tu sebab ada lah apa apa yang tak kena. Yang menyusahkan. Yang buat kau kusut. Tapi, mungkin bukan semua, tapi BANYAK benda boleh selesai kau kita duduk dan fikir daripada merungut tak tentu pasal.

Abah cakap lagi, ini paling selalu ;
"Banyak fikir, kurang cakap. Baru semua benda boleh jadi."

Thursday, February 24, 2011

Senarai Pangkah #03

Jangan tanya kenapa aku suka nak pangkah orang je. Let's just call it observation on life, shall we? haha

Punctuality indicates maturity. Sounds familiar? Burn. It is indeed.

Aku cukup tak faham kenapa ramai lagi orang yang kita panggil 'pelajar universiti' masih tak boleh nak, or in this case (well, give me a break!pfft), tak nak belajar tepati masa. Memang aku sendiri tak boleh cakap yang aku ni memang orang yang punctual sangat sangat. That's obviously not. Tapi kalau lambat 2 3 minit, sekali dua kali, dengan alasan, maybe it's worth a negotiation.

Tapi kalau setiap kelas? Lewat sampai 20 30 minit?

Okay here's my encounter with the most annoying, selfish, immature and ignorant classmate everrrrr.

Aku faham. Kelas Circuit Theory. Hari Khamis which is the last day of the week (here in Terengganu, of course). Orang semua dah feel feel weekend gitu. Pukul 8 pagi pulak tu. Aku sendiri pun lambat, sampai kelas pukul 0810. Lecturer masuk terus bagi kuiz memang lah awe-some. Dengan soalan yang macam haram j plus otak tak berapa function, rasa nak mencarut memang ada.

Alhamdulillah dapat lecturer yang macam ada kuasa telepathy dan boleh baca fikiran semua orang, dia pun keluar kelas tak tau lah pergi mana. Lama jugak dalam 40 minit kot. And between that, yes u guessed it right, ramai lah lagi yang baru terhegeh hegeh nak masuk kelas. Bila lecturer tadi masuk dan kata "Okay, dah lama sangat saya bagi masa ni, tolong submit sekarang", masih ramai lah lagi terkial kial nak siapkan sambil dengar Madam ni membebel manja kat depan.

Tiba-tiba ada pulak suara yang cakap macam ni, "Madam, saya sampai lambat sikit tadi, bagi saya lagi 10 minit?".

WHAT THE BLEEEEPPPPP??

For the record, this guy is always, no , I mean he is late TO ALL CLASSES. And and and the most interesting part is, he doesn't even walk to class, unlike me and some others, he rides ogayyyyyy ! A motorcycle, for god's sake.

Aku memang cukup bebulu lah dengar dia selamba badak je request macam tu dekat lecturer. Habis kitorang yang datang awal ni ape cer? Oh lupa, aku lah pinjam motor dia semalam lepas tu pagi tadi baru nak pulang. Lepas tu on the way nak ke kelas ada pulak orang kirim suruh beli nasi lemak. Bila dah sampai kelas pintu semua kunci, nak masuk ikut tingkap pun tak boleh. Tu pasal lah dia lambat.
Whose leg do you think you are pulling now, Moron ?!

Otak pandai dekan setiap sem pun kalau perangai macam tu, kau ingat kau handsome?

Wednesday, February 23, 2011

From Crayon to Perfume

Happy Birthday,
Nurul Farhana Omar
I love you, girlfriend :)

May this second decade of your breathing years mark something great, InsyaAllah.

And I,
wish for your blissfulness,
pray for your success,
hope we'll be friends for life.

Semoga, sampai bila-bila kita boleh jadi each other's makan buddy, pilot and co-pilot, gossip girls, && SHOULDERS AND EARS.



thirteen awesome rockinggg years and still counting

"We all take different paths in life, but no matter where we go, we take a little of each other everywhere."
- Tim McGraw



Tuesday, February 8, 2011

Senarai Pangkah #02

Aku tak suka orang yang berjalan lambat. Kalau memang ada kekurangan macam kaki pendek sebelah ke, tempang ke, tak apelah kot. Selain daripada tu, tiada maaf bagimu.

Situasi yang boleh buat aku nak mencarut selalunya masa jalan nak ke kelas. Okay la, sebenarnya aku takdelah kisah sangat kau nak jalan lembab ke, laju ke, kau nak berlari ke, serious aku tak kisah. Tapi, kalau kat belakang kau ada lebih kurang 97 orang manusia, lepas tu kau satu geng ala-ala Mean Girls, dengan mekap tebal padahal-nak-pegi-kelas-je-pun, jalan terkedek-kedek, camne? Dan aku paling tak boleh handle sekali, jalan 4 orang dalam satu line. Pehhh, yang ni aku rasa macam nak pegi je depan muka dia pastu cakap,

"HELLO AWAK ! BOLEH KE TEPI SIKIT TAK SEBAB SAYA NAK POTONG AWAK SEBAB AWAK JALAN TAK SAMA SPEED DENGAN SAYA YANG MEMANG NAK CEPAT NI?"

Mungkin disebabkan kelajuan aku berjalan, aku tak kisah sangat kalau jalan sorang-sorang takde kawan pegi kelas pun. Tak sempat nak boring tiba-tiba dah sampai. kahkahkah.

And girls, do have your mp3 on while walking. It helps. Thank you :)

Sunday, February 6, 2011

Lady Gaga is so yesterday

ZOOEY DESCHANEL.
BOYS LOVE HER. GIRLS WANT TO BE HER.
*gawddd, life is unfair -.-





kau orang kenal tak dia ni? kalau tak, boleh tampar diri sendiri sekarang. first time aku tengok dia ni rasanya dalam cerita cerita Failure to Launch kot. alaa yang Sarah Jessica Parker dengan Matthew whatever-your-name-is-please-put-your-freaking-shirt-on. she played Kit, housemate to SJP's character. memang coolio kot role dia. unik dan tersendiri gitu. hihi.

and then, there was 500 Days of Summer. yang ini aku rasa tak payah nak membebel panjang lebar. tolong tengok sendiri. okay lah fine, tengok trailer dia dulu :P

baru-baru ni pulak aku dapat tau dia ada band, She and Him. memang nice habis band dia ni. it's my type of music la senang cerita. kalau lagu slow dia, memang lullaby gitu. tambah pulak dengan suara akak Zooey kita ni. haishhh comel je.


Matt Ward. the sidekick

Friday, January 21, 2011

even Eminem don't curse at home

soalan panas dari bestfriend :
nak tnya
langsi tu apa ?
tak paham i carut carut ni

tiba-tiba aku rasa macam, patut ke aku ni diklasifikasikan sebagai
KAMUS BAHASA KESAT EDISI 1.0 ?

so here's a lesson, jangan biasakan diri untuk mencarut. itu saje.

Saturday, January 15, 2011

los alimentos

there are certain people who know me well enough to notice that good food is one of the few things that keeps me going.

the thing is, how am I going to spent the rest of my days here in UiTM Dungun when the food here is getting from bad to worse? seriously, I could not believe my eyes to see how gross the 'lauk-pauk' being served at the cafe.

okay, dah tak payah nak London sangat buat intro in English.

kalau orang lain tertekan pasal study, pasal duit, pasal bf, aku tertekan pasal MAKANAN. tak percaya? ni lah kali pertama dalam hidup aku, aku pernah rasa sangat
lapar tapi malas nak makan. sounds impossible, but true. bayangkan, kalau sem-sem lepas, seketul ayam yang besar, banyak isi, sedap hingga menjilat jari harga rm2. sekarang kecik, tulang je lebih, masak lauk tah ape2 yang aku sendiri tak reti nak describe, pun rm2 jugak. ape cite?

lagi satu hal, dari kecik lagi Abah aku selalu paksa makan sayur banyak2 sampai aku dah takde masalah nak declare yang sayur tu boleh dikatakan makanan favourite aku. tapi macam mana aku nak meneruskan gaya pemakanan sihat tu kalau kat cafe tu nak nampak bayang sayur pun susah. kalau ade pun, terung berkuahkan minyak. erghhh.
dan ohh, hari tu kawan aku baru je dapat sayur terung basi dan lagi sorang dapat langau dalam lauk. nak cakap kawan2 aku yang tak bernasib baik ke, atau cafe tu ape eh? KOTOR? haishhh.

tu baru pasal makanan, belum harga lagi. ada satu cafe kat sini, mak aiii tak hengat punya mahal. nasi lauk ikan keli+timun dah rm5. yang ni memang tahap dah boleh dapat kata2 kesat daripada aku. tapi biasanya, aku bagi kata2 kesat tu lepas dah habis makan la. bukan apa, orang kata tak baik cakap benda2 tak elok depan rezeki. sebab apa yang kita cakap tu masuk dalam makanan pastu kita makan. haa kan tak elok tu. hihi. tapi seriously, aku tak tau makcik cafe tu sedar ke tak akan keburukan rezeki yang tak halal. ye lah, charge lebih2, riba' tu derrr. dia tak tau lagi kalau ada antara budak2 yang makan kat situ anak yatim, dia dah dikira makan harta anak yatim. pehh dosa besar makcik. ayooo tak tauuu !

okay fine, masa menulis entri ni, memang la ada terngiang2 kat dalam kepala kata2 'bersyukur je la. orang kat Somalia tu lagi takde makanan'. humm memang tak boleh nak nafikan fakta saintfik geografi sejarah tu, tapi kalau kau memang dah dibagi rezeki yang boleh kau ucap Alhamdulillah, tapi tak diguna sebaik-baiknya, pastu siap tipu customer dengan harga mencekik darah dan makanan yang dimasak dengan tidak sepenuh hati, macam mana pulak?

rasa nak nangis tengok makanan sedap2 dekat blog Hanis Zalikha dan emaknya :'(

Wednesday, January 12, 2011

care to share

from Sue Anna Joe ;



Menutup aurat secara sempurna. It's not easy. It's a process. But for the love of Islam and Allah, let us improve ourselves both spiritually and physically. For those who are wearing the hijab, let's do it right!Apa kata kita mulakan dengan melabuhkan hijab, shawl, pashmina, scarf, tudung kita biar menutup dada. Hopefully I can commit to this. Sebab aku pon selalu je selempang tudung. It's not nicelah. Dada tu sebenarnya lebih menggiurkan dari rambut.

So do join this campaign! Spread it in your own blog, tumblr, etc. Kalau korang nak print buat fliers pon boleh gambar ni aku bagi kebenaran. Sangatlah dialu-alukan.

Oh by the way, WIR stands for Wear It Right. Hehe. So come on girls, let's do this. Covering the chest is the best!
{ANNA}


ini satu benda yang kita selalu terlepas pandang. memang betul, bukan senang nak berubah lagi2 kalau ke arah yang baik. tapi kalau tak cuba, sampai bila? saling ingat-mengingati tu penting. penting sangat. slowly but surely, orang kata. InsyaAllah boleh, kan? :)

Tuesday, January 11, 2011

masalah kekurangan oksigen di bahagian otak

a.k.a mengantuk yang tak dapat dikawal. masalah terbesar aku sekarang.

serious la, kat dalam kelas yang aku sepatutnya bagi full attention, kelas yang lecturernya cakap macam bullet train, kelas yang lecturernya ada list of DOs and DONTs pun, aku boleh terlelap kot. sometimes, kepala tunduk. so tak berapa obvious sebab nampak macam tengah tengok notes. tapi hari tu, dengan muka pandang whiteboard, tapi terlelap. dah la duduk tengah2 kelas. kalau lecturer tengah membebel tu memang nampak muka aku dulu la kan. nasib baik je tak kena sound. haishh.

yang paling aku tak faham, tidur cukup je. sebelum masuk kelas tu takde la rasa mengantuk ke apa. tapi bila lecturer bukak mulut (dan buku) je, confirm2 menguap tahap setan boleh berjoget2 masuk dalam mulut. camne?

bila bagi 'take 5', pehhh time tu, segar pulak. siap bole bukak forum bergosip pasal hal ehwal semasa lagi. buruk perangai.

gosh, i need help. seriously.

Saturday, January 8, 2011

what u see is what u get



Always be a first-rate version of yourself, instead of a second-rate version of somebody else.
- Judy Garland

Wednesday, January 5, 2011

for foodie's eyes (and tummy)


Char Mee
Hutan Bandar, Johor Bahru
foodie-o-meter : ♥ ♥ ♥ ♥ 1/2
turn off/pfft factor : cepat habis, tutup on weekend


Chicken Chop
Roost Juice and Bar, Jalan Dhoby, Johor Bahru
foodie-o-meter : ♥ ♥ ♥ 1/2
turn off/pfft factor : entah. takde kot. haha


Kacang Pool
Larkin Bomba && Plaza Larkin, Johor Bahru
foodie-o-meter : ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
turn off/pfft factor : takde. ni sumpah terbaik !


Roti Canai
Bukit Chagar, Johor Bahru
foodie-o-meter : ♥ ♥ ♥ ♥
turn off/pfft factor : orang ramai gila. weekdays and weekends


Seafood
Kg. Senibong, Johor Bahru
foodie-o-meter : ♥ ♥ ♥ 1/2
turn off/pfft factor : MAHAL

sekarang hujan lebat. aku lapar. sangat.

Saturday, January 1, 2011

tahun ini aku twenty-teen

In 2011, i won't renew. I will improve.
- Mira Lai

This year, I resolve to be spontaneous.
- Jason Mraz

Selamat tahun baru 2011 kepada semua. Azam tahun baru: saya nak jadi manusia supernormal. haha.
- Shahnor Suzaini

Dua puluh empat weh, dua puluh empat. Umur untuk kaya, untuk berubah, untuk bertunang, untuk ada masa depan lah senang cakap.
- Syafa Nisa Mohamed

dalam hidup ini, semua benda kena move forward :) let's be optimist and pray so that 2011 will be another joy and more memorable experience would be created :)
- Maryam Kirana

I want to be a real friend to people or better yet, my own friends. Not just a friend, but a real friend. someone who they know they can turn to in time in need. Be a listener, not a decision maker.
- Syaniza Sufian

My New Year’s resolution is to drop 50 (pounds)
- Jack Black

kesilapan adalah normal untuk manusia biasa..memaafkan lebih baik dari berdendam..its 2011, buang yang keruh ambik yang jernih dan kita MOVE FORWARD sama-sama untuk 2011!
- Joho Concept-Store

and I, Noor Rusydiah bt Abd Ghani, vow to :


look like this insyaAllah permanently starting from this hope-to-be blissful twenty eleven.

*tolong abaikan my serabai shawl. maklumlah, noob kot. hihi

dalam 2011 juga, aku nak kurang mencarut, kurang makan, kurang tidur, kurang berangan, lebih study. cehh banyak pulak kau punya resolution. macam good good je. haha

HAPPY NEW YEAR, FRIENDS :)