Thursday, February 24, 2011

Senarai Pangkah #03

Jangan tanya kenapa aku suka nak pangkah orang je. Let's just call it observation on life, shall we? haha

Punctuality indicates maturity. Sounds familiar? Burn. It is indeed.

Aku cukup tak faham kenapa ramai lagi orang yang kita panggil 'pelajar universiti' masih tak boleh nak, or in this case (well, give me a break!pfft), tak nak belajar tepati masa. Memang aku sendiri tak boleh cakap yang aku ni memang orang yang punctual sangat sangat. That's obviously not. Tapi kalau lambat 2 3 minit, sekali dua kali, dengan alasan, maybe it's worth a negotiation.

Tapi kalau setiap kelas? Lewat sampai 20 30 minit?

Okay here's my encounter with the most annoying, selfish, immature and ignorant classmate everrrrr.

Aku faham. Kelas Circuit Theory. Hari Khamis which is the last day of the week (here in Terengganu, of course). Orang semua dah feel feel weekend gitu. Pukul 8 pagi pulak tu. Aku sendiri pun lambat, sampai kelas pukul 0810. Lecturer masuk terus bagi kuiz memang lah awe-some. Dengan soalan yang macam haram j plus otak tak berapa function, rasa nak mencarut memang ada.

Alhamdulillah dapat lecturer yang macam ada kuasa telepathy dan boleh baca fikiran semua orang, dia pun keluar kelas tak tau lah pergi mana. Lama jugak dalam 40 minit kot. And between that, yes u guessed it right, ramai lah lagi yang baru terhegeh hegeh nak masuk kelas. Bila lecturer tadi masuk dan kata "Okay, dah lama sangat saya bagi masa ni, tolong submit sekarang", masih ramai lah lagi terkial kial nak siapkan sambil dengar Madam ni membebel manja kat depan.

Tiba-tiba ada pulak suara yang cakap macam ni, "Madam, saya sampai lambat sikit tadi, bagi saya lagi 10 minit?".

WHAT THE BLEEEEPPPPP??

For the record, this guy is always, no , I mean he is late TO ALL CLASSES. And and and the most interesting part is, he doesn't even walk to class, unlike me and some others, he rides ogayyyyyy ! A motorcycle, for god's sake.

Aku memang cukup bebulu lah dengar dia selamba badak je request macam tu dekat lecturer. Habis kitorang yang datang awal ni ape cer? Oh lupa, aku lah pinjam motor dia semalam lepas tu pagi tadi baru nak pulang. Lepas tu on the way nak ke kelas ada pulak orang kirim suruh beli nasi lemak. Bila dah sampai kelas pintu semua kunci, nak masuk ikut tingkap pun tak boleh. Tu pasal lah dia lambat.
Whose leg do you think you are pulling now, Moron ?!

Otak pandai dekan setiap sem pun kalau perangai macam tu, kau ingat kau handsome?

1 comment:

  1. amek buku paling tebal & "bang" kat kepale die...

    ReplyDelete