Thursday, May 12, 2011

Senarai Pangkah #05

Ramai orang suka tidur lambat. Ramai orang rasa tak remaja kalau tidur awal. Tengok bola la, movie la, online la, main poker dekat FB la, sukahati la nak buat ape kan. Janji tidur lambat. Kalau jam belum pukul 2 pagi tu jangan harap la kau nak tidur.

Tapi ada orang yang memang hidupnya tak cukup tidur. Kena siapkan assignment la, buat report la, presentation la, meeting itu, meeting ini, macam-macam lagi. Senang cerita, takde masa nak tidur puas puas.

Tapi, tahukah anda? Ketidakcukupan tidur boleh mengundang pelbagai reaksi negatif dari masyarakat sekeliling? Kajian yang dilakukan terhadap seorang respondan kami, Nazihah Ghani mendapati, kadar salah cakap atau lebih tepat lagi berbual mengarut adalah sangat tinggi ketika sedang mengantuk. Tak percaya?

Nazihah : Akak nak beli t-shirt kosong la (basic tee).
Rusydiah : Nak buat ape?
Nazihah : Nak pakai dengan gelang.
Rusydiah : Haa?
Nazihah : Ehh, bukan. Tu, dengan almari... *nada sedikit tergantung
Rusydiah : Apebenda mengarut ni? Nak pakai dengan rantai butterfly yang baru beli tu kan?
Nazihah : Hahaha. Aah la. Ni la ngantuk punya pasal.
Rusydiah : -_____-'

NAMPAK TAK? NAMPAK TAK KAT SITU?

5 comments:

  1. siot!!! c u in court!!! hahahahaha...biase la, mewarisi atok :P

    ReplyDelete
  2. weh..akak xcukup tido coz keje mlm + layan kamu kot!! BWEK!!

    ReplyDelete
  3. hahahahaha nak pakai dengan gelang.. kahkah!
    tapi mmg betul pon kalau tgh ngantuk mmg cakap merapu gilaaaaa :D

    ReplyDelete
  4. itulah pasal. memang pun. nak kena bagi penampar sedas baru tak mengarut :P

    ReplyDelete